Je wilt een voordelige, goedkope autoverzekering afsluiten, maar welke is dit? Wat voor jou de juiste autoverzekering is, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Hieronder lees je waarop je moet letten als je een autoverzekering kiest.

 

 

WA-verzekering of WA+ verzekering?

 

Een WA-verzekering is een de autoverzekering die je minimaal moet afsluiten; je bent verplicht om voor deze basis autoverzekering te kiezen. Met deze basis autoverzekering ben je gedekt tegen schade die jij bij andere auto’s veroorzaakt. Wil je meer dekking, dan kies je voor een (vaak duurdere) WA+ cascoverzekering. Met deze verzekering ben je bijvoorbeeld ook gedekt tegen diefstal en/of het aanrijden van dieren. De meest complete autoverzekering dekt naast schade, diefstal en het aanrijden van dieren ook vandalisme, bijvoorbeeld het bekrassen van je auto.

 

 

Aanvullende verzekeringen?

 

Naast je WA-verzekering of WA+verzekering kun je ook nog kiezen voor aanvullende verzekeringen. Voorbeelden hiervan zijn:

 

  • Inzittendenverzekering: dekt letselschade na een ongeluk
  • Rechtsbijstandsverzekering: dekt conflicten waar je als autobezitter mee te maken kunt krijgen

 

 

Lagere premie bij minder kilometers

 

Het verschilt per autoverzekering, maar er zijn auto verzekeraars die een lagere premie rekenen als je minder kilometers aflegt. Leg jij jaarlijks maar weinig kilometers af en wil je een voordelige autoverzekering afsluiten? Overweeg dan een autoverzekeraar die minder premie vraagt bij een lagere hoeveelheid kilometers.

 

 

Lees en vergelijk reviews

 

Het lezen en vergelijken van reviews kan je helpen bij de keuze voor een autoverzekering. Heb je bijvoorbeeld een verzekering gevonden die je mogelijk af wilt sluiten? Check dan of de reviews positief zijn. Reviews kun je ook gebruiken als je nog geen idee hebt voor welke autoverzekeraar je wilt kiezen. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een autoverzekering met een goede review. Ook als je wilt weten hoe mensen denken over een bepaald aspect van de verzekering, kun je reviews bekijken. Je autoverzekering vergelijken kan hierbij zeker helpen.

Wist je dat je minder premie betaalt als je schadevrije jaren hebt opgebouwd? Zorg er voor dat je zo min mogelijk brokken maakt, want ook dan heb je een voordelige autoverzekering!