Tegenwoordig is Koni een marktleider in de wereld van schokdempers. Zij produceren kwalitatieve schokdempers voor verschillende soorten voertuigen zoals auto’s, bussen, treinen en vrachtwagens. Maar ze waren niet altijd specialist in schokdempers. In 1857 begon het bedrijf met de verkoop van leren paardetuigen. Net voor de Tweede Wereldoorlog begonnen ze te werken aan wrijvingsarme schokdempers. Na de oorlog, begon ook de productie van telescopische schokbrekers. Koni wilde aan de wereld bewijzen dat hun schokdempers van hoge kwaliteit waren en de racewereld was hier uitstekend voor geschikt. In 1955 werd de Nederlandse Tulpenrally georganiseerd. De rally was internationaal bekend en daarom een geweldige kans om wereldwijde bekendheid te creëeren. Koni vroeg teams om hun stickers op hun auto’s te plakken in ruil voor zeer goedkope dempers. De dempers bleken ideaal voor rally’s en staken met kop en schouders boven de rest uit.

Tip: audi carstyling

Formule 1

Al na een jaar, in 1956, deed Koni op de wereldberoemde Nürburgring zijn intrede in Formule 1. ZIj hielpen het Ferrari team met hun problemen in schokdemping. Hun eerste officiële deelname aan de Grand Prix was in 1958 met Ferrari. Sindsdien hebben ze met teams zoals Williams, McLaren en Brabas samengewerkt en hebben ze meegeholpen aan de wereldtitels van onder andere Lauda, Senna, Piquet en Rosberg. De fabriek heeft ondertussen dertien wereldtitels en is een begrip in de autowereld.

Uitgelicht: spiegelkappen

Leveringsprogramma

Koni schokdempers verbeteren het rijgedrag en de ervaring van je privé-, klassieke of off road auto. Ze bieden verschillende soorten dempers die geheel op maat worden gemaakt.

  1. Performance dempers
  2. Sport en tuning dempers
  3. Classic dempers
  4. Off road dempers
  5. Racing dempers

Frequency Selective Damping

De laatste technologie die zij gebruiken is FSD: Frequency Selective Damping. Dit is speciaal ontwikkeld om het ultieme comfort te combineren met wegligging. Dit systeem past zich in enkele seconden automatisch aan op zowel de conditie van het wegdek als het rijgedrag. Het garandeert betere stabiliteit, betere controle en als resultaat hiervan: meer rijplezier!