Iedere auto heeft onderhoud nodig. Auto onderhoud is erg belangrijk, omdat dit zorgt dat u veilig en zorgeloos gebruikt kunt maken van uw auto. Het verlengt de levensduur van de auto. De nieuwste auto’s geven meestal een melding op het dashboard wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Wij adviseren om geen onderhoudsbeurten over te slaan, om geld te besparen. U bent uiteindelijk meer geld kwijt als kleine gebreken te laat worden opgemerkt. Het onderhouden van een auto is meer dan alleen olie en filters vervangen. Juist het periodiek inspecteren van de auto is van belang, waarbij de kennis van de desbetreffende monteur bepaald of potentiële problemen op tijd worden opgemerkt.

Diverse soorten onderhoud

De grote en de kleine beurt, voor iedereen zijn dit bekende woorden. Tegenwoordig zijn de onderhoudsintervallen groter dan vroeger en is het verschil tussen een grote en een kleine beurt niet meer zo goed zichtbaar. Om een beetje duidelijk te maken wat het verschil is tussen een kleine en een grote beurt, gaan we dit hieronder toelichten.

De grote beurt

Bij de grote beurt wordt over het algemeen de motorolie en de oliefilter vervangen, maar ook de interieurfilter en de bougies. Eventueel worden ook koelvloeistof en remvloeistof ververst. De overige vloeistoffen worden zo nodig op peil gebracht. Het belangrijkste deel van de grote beurt is de uitgebreide inspectie, waarbij eventuele aankomende mankementen vroegtijdig kunnen worden opgespoord. Deze inspectie neemt meer tijd in beslag dan de kleine beurt, vandaar dat de grote beurt duurder is dan de kleine beurt.

De kleine beurt

Bij de kleine beurt worden de olie en de oliefilter ververst. Ook wordt de auto op een aantal punten beoordeeld, zodat slijtage tijdig kan worden opgemerkt. Wij adviseren om de kleine beurt jaarlijks te laten uitvoeren. Oudere auto’s hebben sneller onderhoud nodig dan nieuwere auto’s.

Meer PK’s voor de auto

U kunt er ook voor kiezen om uw auto te laten optimaliseren door een chiptuning specialist. De software engineers en technisch specialisten zorgen ervoor dat de motor van uw auto betere prestaties kan leveren en hierdoor zal u meer rijplezier met uw auto beleven. Chiptuning zorgt in het algemeen voor meer souplesse, meer trekkracht en meer rijcomfort. Bij chiptuning kunnen meerdere methodes worden toegepast. Zo kan de originele motormanagement worden aangepast of op maat software voor een aangepaste motor worden toegepast.