Het kopen van een tweedehands auto is niet eenvoudig. Er komt heel veel bij kijken omdat er zoveel factoren zijn waar je op moet letten. Om je een handje te helpen, lijsten we even de beste merken voor tweedehandswagens onder de 10 jaar oud op voor jou.

Toyota

Toyota is het betrouwbaarste merk bij uitstek. De Japanse autobouwer heeft een heel assortiment aan wagens van oerdegelijke kwaliteit. Het is misschien niet het meest sexy merk, maar wel een kwaliteitsvol merk.

Een heel sterke tweedehandswagen van Toyota is de RAV4 SUV. Zeker als je een tweedehands SUV wilt is deze Toyota een aanrader. Normaal gezien zijn SUV’s duur in onderhoud, maar deze SUV is dat niet.

Toyota is dus een uitstekend merk om te kopen als tweedehandswagen. Het is een kwaliteitsvol merk met lage reparatiekosten.

Kia

De Koreaanse autobouwer is misschien niet meteen een merk waar je aan denkt als we het hebben over betrouwbare automerken. Toch bewijst Kia keer op keer het tegendeel. Ze bieden je niet voor niets een garantie van 7 jaar aan. Hoogmoed of zelfkennis? Hoe je het ook draait of keert, het is een uitmuntende service.

Skoda

Vanuit oorsprong een Tsjechische autobouwer, maar overgenomen door de Volkswagen Group. Ondanks het schandaal rond Volkswagen, is het een enorm kwaliteitsvol merk.

De Skoda Octavia is een zeer geschikte gezinswagen, zeker als je op zoek bent naar een goede wagen wanneer je beschikt over een beperkt budget.

Het enige minpunt aan Skoda is dat hun carrosserie soms te wensen overlaat. Aan de andere kant zijn dit relatief goedkope kosten. Het zou problematischer zijn moesten er problemen zijn met de motoriek van de wagen.

Audi

Net zoals Skoda is Audi een onderdeel van de Volkswagen Group. Audi is zonder twijfel het sterkste tweedehands luxe automerk op de markt. Hopelijk mogen we het erover eens zijn dat Audi een luxe automerk is.

Zeker de stads SUV Audi Q2 is zeer sterke optie om als tweedehandswagen te kopen. Het heeft een krachtig design en is voorzien van de nieuwste technologieën.

Betrouwbare autohandelaars

Ook een betrouwbare autohandelaar vinden is vaak een hele opgave. Veel mensen die een tweedehandswagen verkopen willen er ook heel vaak dringend vanaf. Hierdoor komen deze vaak nogal opdringerig over.

Daarom raden we je aan om je tweedehands auto in Hasselt aan te kopen. Daar zitten de meest betrouwbare autohandelaars van Limburg.