Misschien ken je het wel? Je koffers gepakt, paspoort klaar staan en helemaal ready om op vakantie te gaan. Helaas gaan daar nog wat dingen aan vooraf. Denk bijvoorbeeld aan de rit naar Schiphol of je weg naar het vliegtuig vinden op de luchthaven. Want stel je voor dat je in Groningen woont en je naar Schiphol moet komen. Dan kan je kiezen om een taxi Groningen naar Schiphol te kiezen. Je kan er ook voor kiezen om een bus of trein te nemen. Tot slot kan je er ook voor kiezen om zelf naar Schiphol te rijden, dan zou je helaas wel de hoge kosten van de parkeergarage erbij moeten optellen.

Kosten van vervoer

Wanneer je op vakantie of een tripje gaat, wil je natuurlijk zo min mogelijk geld uitgeven aan de reis ernaartoe. De kosten kunnen snel oplopen en daarom moet je dit zo handig mogelijk uitgeven. Ga je met een taxi van Groningen naar Schiphol, hou dan rekening met zo’n 150 tot 200 euro aan kosten. De trein is in tegenstelling tot een taxi een stuk goedkoper en kost zo’n 30 euro. Auto’s verschillen natuurlijk in kosten per auto maar laten we zeggen dat met een auto rijden het ongeveer 30 tot 50 euro is. De bus is de goedkoopste manier en kost rond de 20 euro.

Gemak van vervoer

Ondanks dat een taxi hoger is in kosten, ligt het gemak aanzienlijk hoger dan bij de andere keuzes. Niet met koffers zeulen of haasten voor de trein. Simpel weg de taxi in stappen en weer uitstappen bij je bestemming. Ook heb je vaak geen last van vertraging in een taxi doordat de taxi precies weet waar files zijn en andere wegen neemt. Zo kom je dus altijd op tijd bij je bestemming aan. Dit is in tegenstelling tot wanneer je een bus of auto neemt.

Een taxi van Groningen nemen brengt dus voordelen en nadelen met zich mee. Ga je voor zo min mogelijk kosten, dan kan je het beste kiezen voor een bus. Hecht je veel waarde aan gemak, dan is taxi een uitstekende keuze om helemaal uitgerust op vakantie te gaan.